Stok Raporu Nedir?
Stok raporu depo içerisinde fiziki olarak bulunan kalem miktarını belirten rapordur. Stok raporu depoda bulunan ürün ile ilgili birçok özelliğin belirtildiği ayrıntılı bir düzenleme ile hazırlanır. Stok raporunda ürünün depoya giriş tarihi, adedi, depolanacağı süre, depolama maliyeti, ne zaman depodan çıkacağı, ürün özelliği gibi birçok bilgi yer alır. Günümüzde çağımız teknolojisi internet ile stok raporları çok daha kolay ve ayrıntılı bir şekilde hazırlanıyor. Stok durumu internet ortamında hızlı bir şekilde görülüp incelenebiliyor. Depo işletmecileri için en önemli evraklardan biri olan stok raporu nedir? depolanan ürün hakkında bilgi veren ve hayati önem taşıyan bir evraktır. Ürünün giriş ve çıkışının kontrolü için önemli bir role sahip olan stok raporu ürünün tam zamanlı ve eksiksiz bir şekilde müşteriye teslim edilebilmesi açısından da oldukça mühimdir.
Stok Raporları Nelerdir
Stok raporu içerisinde yer alan ayrıntılı bilgiler belirleyici olur. Stok raporları; stok durum listesi, iade kontrol raporu, fason takip raporu, ambar stok değer listesi, stok kartı fiyat listesi, detaylı stok maliyet ekstrası, ayrıntılı satış raporu, irsaliye kontrol raporu, hammadde maliyet raporu, stok kartı parametre listesi, ambar giriş-çıkış listesi, stok değer listesi, özel stok maliyet raporu, stok fişleri listesi, günlük stok depo hareketleri, envanter raporu gibi birçok rapordan oluşur. Depo içerisinde yer alan ürün hakkında detaylı stok bilgisine stok raporları ile ulaşmanız mümkündür. Stok raporu depo içerisinde hareketin analiz olarak belirtilmesini sağlar.
Stok Raporu Nasıl Hazırlanır
Stok raporu muhasebe bilgisi olan uzman kişiler tarafından hazırlanmalıdır. İnternet ortamında stok raporu hazırlamak çok daha kolay ve pratik bir şekilde yapılabilse de bu konuda bilgi sahibi olan bir kişi tarafından düzenlenmelidir. Stok raporları hazırlanırken depoya giriş çıkışların tam zamanlı ve doğru bir şekilde yapılabilmesi için titiz bir çalışma yapmak şarttır. Müşteri memnuniyeti için en önemli konulardan biri de zamanlamadır. Ürünün uygun şartlarda korunması sonrası tam zamanında teslim edilmesi depo işletmecisi için büyük bir artı olacaktır. Düzenli stok raporları ve çalışma prensibi ile profesyonel hizmeti bizden alabilirsiniz.